ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ

Τι προσφέρει το Shotokan περιληπτικά:

Το shotokan καράτε είναι μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, που στηρίζεται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και βελτιώνει τη σωματική, ψυχική και πνευματική κατάσταση του ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Προσφέρει στον αθλούμενο ψυχική και σωματική ευεξία, διαμόρφωση σωστού χαρακτήρα και φυσικά την δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του σε περιπτώσεις αυτοάμυνας.
Κερδίζουμε βελτίωση της αντοχής, απαλλαγή από το υπερβολικό στρες και άγχος, αύξηση της ταχύτητας και της εκρηκτικής δύναμης, χάσιμο βάρους, αποφυγή αρνητικών συνηθειών (κάπνισμα, ναρκωτικά κλπ), έλεγχο των χτυπημάτων, σεβασμό του αντιπάλου και ικανότητα αυτοάμυνας σε περίπτωση κινδύνου.
Εξασκώντας το Shotokan Καράτε τα παιδιά εκτός των άλλων αναπτύσσουν χρήσιμα χαρακτηριστικά στην ζωή όπως:  συγκέντρωση, πειθαρχεία, θάρρος, καταπολέμηση της δειλίας και του φόβου, ανάπτυξη πρωτοβουλίας, αυτοπεποίθηση και ευγενή άμιλλα.
Το άθλημα του shotokan Καράτε βοηθά σε τομείς όπως η ευκινησία, η ευεξία, και έμμεσα την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Με την συστηματική ενασχόληση στο άθλημα του Shotokan Καράτε, προβλήματα κινητικότητας, αναπνευστικών ασθενειών και μυοσκελετικών προβλημάτων βελτιώνονται, αρκεί βεβαίως να απευθυνθείτε σε εκπαιδευτές με υπευθυνότητα και γνώσεις, εγκεκριμένους από την ομοσπονδία, όπως οι εκπαιδευτές του αθλητικού συλλόγου σότοκαν καράτε στην Πάτρα. Το Shotokan Καράτε είναι μια σύνθετη μορφή εκγύμνασης του σώματος και του μυαλού.

Ο Ιδρυτής του shotokan

Funakoshi Sensei karateΟ Funakoshi-sensei είναι ο άνθρωπος που έφερε το karate στην Ιαπωνία.

Το 1917 του ζήτησαν να κάνει εκεί μια επίδειξη της πολεμικής του τέχνης σε μία Έκθεση φυσικής αγωγής που είχε την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Του ζητήθηκε πάλι ξανά το 1922 για μια άλλη Έκθεση. Του ζητήθηκε πάλι για τρίτη φορά, αλλά τώρα ήταν ειδική περίπτωση, αφού η επίδειξη έγινε για τον αυτοκράτορα και την αυτοκρατορική οικογένεια!

Ύστερα από αυτό ο Δάσκαλος Funakoshi αποφάσισε να παραμείνει στη Ιαπωνία για να διδάξει και να προωθήσει την τέχνη του, το Shotokan karate-do, που είναι σήμερα το πιο διάσημο Καράτε σε όλο τον κόσμο.

  • Ο καλός καρατέκα δεν χρησιμοποιεί ποτέ το εξασκημένο σώμα του για αθέμιτους σκοπούς. Όποιος προπονείται στο Καράτε, πρέπει να ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης.  Εκείνος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και αδιαφορεί για τους άλλους, δεν είναι κατάλληλος για να μάθει Καράτε-ντο.
  • Ο ασκούμενος στο Καράτε πρέπει να αγωνίζεται τίμια, να χάνει και να κερδίζει, αλλά να μην φοβάται ποτέ. Όποιος δεν φοβάται προξενεί το δέος και το σεβασμό του αντιπάλου.
  • Το Καράτε-ντο είναι “τρόπος ζωής”. Το Καράτε-ντο είναι η ” Ήρεμη Δύναμη “.
  • Το Καράτε-ντο δεν έχει σχέση με τη βία, έχει να κάνει με απλούς ανθρώπους, που αναζητούν την ευτυχία, την αγάπη και τη γαλήνη του πνεύματος στην καθημερινότητα.

Ο Δάσκαλος Gichin Funakoshi έφυγε το 1957 σε ηλικία 89 ετών. Υπήρξε ένας φωτισμένος Δάσκαλος.  Όλα τα χρόνια της ζωής του αφιερώθηκαν στο Καράτε-ντο. Οδηγήθηκε στο έργο του μέσα από την Αρχή, ότι το Καράτε είναι ένα μέσον για την τελειοποίηση και την ισχυροποίηση του ανθρώπινου χαρακτήρα.  Κάθε χτύπημα είναι και ένα σφυρηλάτημα στην ψυχική αντοχή, στο σθένος, στην υπομονή και επιμονή, στην εγκαρτέρηση, στην αυτοκυριαρχία, στην αυτογνωσία. Ο ασκούμενος στο Καράτε πρέπει να “χαίρεται” τα χτυπήματα και να μην τα φοβάται.

Shotokan Karate Patras - Πληροφορίες

 

Το Shotokan Karate είναι το αυθεντικό και δημοφιλέστερο στυλ Karate με εκατομμύρια αθλητές.
Διαφέρει δε από τα άλλα στυλ στο ότι συνδυάζει γρήγορες και δυναμικές τεχνικές με τα ελεγχόμενα και ισχυρά χτυπήματα.

 

Με το Shotokan καράτε έχουν ασχοληθεί επιστήμονες μελετητές και καθηγητές πανεπιστημίων όπου (σύμφωνα με έρευνές τους) κατατάσσουν το Shotokan καράτε εκτός απο μια ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη στην πιο ολοκληρωμένη μορφή εκγύμνασης του σώματος και του μυαλού!

 

Όταν η επιθυμία για άσκηση γίνεται ζωτική ανάγκη, τότε το Shotokan Καράτε μπαίνει στην καθημερινότητά σου.

Η εκμάθηση του αθλήματος του Shotokan Καράτε προσφέρει στην υγεία του σώματος και του νου  πολλά παραπάνω από τη συνηθισμένη γυμναστική.

Διευρύνει τις ατομικές μας ικανότητες, μας προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ένα γενικότερο αίσθημα ψυχικής ισορροπίας και μαχητικότητα. Το τελευταίο, βοηθά ειδικά στα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο άθλημα του Shotokan Καράτε δεν υπάρχουν όρια ηλικίας. Μπορούν να γυμναστούν (εκπαιδευτούν) όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Χιούστον:

Πλεονεκτήματα:

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξηγήσει τα πλεονεκτήματα του να μάθεις Καράτε, όπως συγκεντρώθηκαν από το πανεπιστήμιο του ΧΙΟΥΣΤΟΝ.

• Καλυτερεύει την σωματική και ψυχική υγεία
• Χτίζει την αυτοεκτίμηση και δυναμώνει την αυτοπεποίθηση
• Βελτιώνει την παρουσία, ανεβάζοντας τα επίπεδα της ενέργειας και της αυτοσυγκέντρωσης
• Διδάσκει τεχνικές αυτοάμυνας

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Οι μαθητές μαθαίνουν να εξασκούνται τακτικά, αρκετές ώρες την εβδομάδα, μια από τις πιο χρήσιμες συνήθειες για μια ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κρατά σταθερή την πίεση του αίματος και την κυκλοφορία για να χαμηλώνει το επίπεδο της χοληστερίνης. Οι μαθητές αποκτούν ευλύγιστους μύες και αρθρώσεις.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Ένα λιγότερο προφανές πλεονέκτημα είναι η βελτίωση της πνευματικής υγείας. Μετά από την προπόνησης στο Καράτε, οι μαθητές νιώθουν ολοκληρωτικά χαλαρωμένοι. ΌΛΟΙ οι μύες του σώματος έχουν ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ και αυτό είναι ένας μηχανισμός ανακύκλωσης του ψυχολογικού στρες μέσα από την άσκηση, που τόσο έχει ανάγκη ο οργανισμός.