ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

ΚΑΡΑΤΕ:

Είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση η οποία στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις και προσφέρει στον αθλούμενο ψυχική και σωματική ευεξία, διαμόρφωση σωστού χαρακτήρα και φυσικά την δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Τι είναι το καράτε και τι μου προσφέρει;

  • Σκοπός του καράτε είναι η πνευματική και σωματική εκγύμναση και η διαμόρφωση του σωστού χαρακτήρα του ατόμου.
  • Βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τα παιδιά στην σωστή ανάπτυξή τους καθώς και σε βασικά ορθοπεδικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης όπως κύφωση, σκολίωση και κύρτωση, προβλήματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
  • Στις μεγαλύτερες ηλικίες, το καράτε θα λέγαμε ότι είναι κάτι περισσότερο από μια απλή γυμναστική καθώς εκτός από την σύσφιξη που προσφέρει στο σώμα, την ψυχική ηρεμία και την ευεξία, βοηθάει το άτομο σε προβλήματα ζωτικής σημασίας όπως οστεοπόρωση, αυχενικά, προβλήματα μέσης, ιλίγγους και ημικρανίες.. Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε όλοι, το νεύρο-μυϊκό σύστημα είναι το σύστημα που στηρίζει όλο τον σκελετό του ανθρώπου και όπως έχουν δείξει μελέτες, το καράτε επιδρά στο νεύρο-μυϊκό σύστημα με τρομερά αποτελέσματα (θεραπευτικές ιδιότητες).. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω των ειδικών ασκήσεων που γίνονται κατά την διάρκεια της προπόνησης οι οποίες έχουν συσταθεί στους προπονητές από ειδικούς φυσικοθεραπευτές και αθλιάτρους.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί και γιατί;

  • Το παιδί μπορεί να ξεκινήσει το καράτε στην ηλικία των 6 ετών. Το παιδί, πρίν από τα 6 του χρόνια δεν είναι έτοιμο να ξεκινήσει το καράτε (και ούτε κάποιο άλλο άθλημα). Ο λόγος είναι ότι δεν είναι έτοιμο ούτε πνευματικά ούτε σωματικά. Θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί το σκελετικό του σύστημα μέχρι κάποιο συγκεκριμένο σημείο για να ξεκινήσει τον αθλητισμό. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παιδιών που ξεκίνησαν να ασχολούνται με τον αθλητισμό σε ηλικία μικρότερη των 6 ετών. Τα παιδιά αυτά σταματάνε την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού βλέπουν οτι το σώμα τους δεν τα ‘’καταφέρνει’’ στις απαιτήσεις του εκάστοτε αθλήματος, αλλά και το μυαλό τους δεν είναι ακόμα έτοιμο προκειμένου να συγκεντρωθεί και να κατανοήσει τις απαιτήσεις του αθλήματος αυτού.
    Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα, το παιδί να αναπτύξει μια κακή εικόνα για τον αθλητισμό γενικότερα και εάν σκεφτούμαι το πόσο σημαντική είναι η άσκηση στην ζωή μας και ιδιαίτερα το shotokan καράτε τότε θα καταλάβουμε οτι αυτή ίσως είναι μια απόφαση καταστροφική για την πορεία της ζωής του παιδιού.

shotokan καράτε στην Πάτρα